Skip to main content

Goede voeding is essentieel voor een goede ontwikkeling

Wij adviseren om het eerste jaar dezelfde voeding te gebruiken die de pups ook in het nest krijgen. In de opgroei van een hond is het van essentieel belang dat het eiwitpercentage niet drastisch veranderd. Dit veroorzaakt namelijk makkelijk groeipijn en dat is erg vervelend voor een hond.

Daarnaast is het belangrijk om een voeding te gebruiken die ervoor kan zorgen dat de pup gelijkmatig groeit en dat de darmflora in tact blijft.

Daarom adviseren wij Farmfood. Farmfood is een oerhollands merk. Farmfood is een geperste brok wat inhoudt dat deze brok niet extreem verhit is; zoals bij geexpandeerde brok wel zo is; hierdoor behoudt de brok (droogvoeding) van Farmfood haar voedzaamheid en geen totale steriliteit. Dit betekent wel dat Farmfood brok minder lang houdbaar is.

Het fijne aan een geperste brok is dat je zonder over te hoeven schakelen vers vlees (compleet) kunt geven. Waarom compleet? In de compleet verse voeding zitten alle vitamines en mineralen die essentieel zijn. Gewoon een stukje rauw vlees geven is niet goed voor de hond omdat het ontbreekt aan alle benodigde vitamines en mineralen. 

Vers vlees vergt veel hygiëne. Vers vlees wordt verkocht in bevroren toestand. Het ontdooiproces moet zorgvuldig gebeuren om te voorkomen dat het vlees al bedorven is voordat het wordt gegeven.

Er zijn momenten dat het niet handig is om vlees te geven, voor die momenten is er Farmfood gestoomd vlees dat in handzame pakjes zit die direct gegeven kunnen worden.

Al deze producten kunnen met elkaar gebruikt worden, zonder dat de ontlasting van uw hond slecht wordt.

Meer over Farmfood en hun voeding, hun mogelijkheden, hun advies, kun je terecht op hun website.