Skip to main content

Milheeze Noord-Brabant

Kennel Vom Hause Waldblick

Wij zijn Wijnand, Fannie en onze zoon Mike.

Sinds 1998 hebben wij non stop rottweilers in huis gehad.

In 2010 hebben wij Cosy geïmporteerd vanuit Duitsland, zij is dan ook de stammoeder van onze kennel.

Wij fokken temperamentvolle honden. Onze honden leven bij ons in huis, ze maken deel uit van het gezin.

Wij wonen in een klein dorp, Milheeze. Milheeze grenst aan een groot bosgebied De Stippelberg en Landgoed Nederheide. Bijna dagelijks zijn wij met de honden in dit gebied wandelen. Onze kennelnaam is hier ook naar vernoemd.

Wij hebben momenteel 4 teven.

Wij beoefenen de IGP sport en trainen daarvoor meermaals per week.

Fannie heeft zich verdiept in het gedrag van honden. Jarenlang heeft zij een bestuursfuncite bekleed bij een kynologenvereniging en daar ook het instructeursdiploma behaald. Jaarlijks volgt zij diverse kynologische workshops/lezingen/seminars om up to date te blijven. Inmiddels al weer ruim 9 jaar erkend kynologisch instructeur van de Raad van Beheer. Daarnaast is Fannie vakbekwaam besluit houders van dieren/honden en katten en in het bezit van het diploma KK1 van de Raad van Beheer. 

De pups die bij ons geboren worden groeien op in huis, in ons gezin, samen met ons kind Mike zorgen wij voor een goede sociale basis.

De pups worden gesocialiseerd en natuurlijk ook met rust gelaten volgens de laatste inzichten. Wij zorgen voor contact met verschillende mensen groot en klein en habitueren ze op andere diersoorten die ze in hun leven tegen kunnen komen. Ons socialisatieprogramma helpt er aan mee om de pups uit te laten groeien tot stabiele rottweilers. Ook houden wij rekening met epigenetische factoren die van invloed zijn op het gedrag van de pup.

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Rottweiler Club (NRC) en fokken uitsluitend volgens de regels van de NRC en al onze pups zullen ook een FCI stamboom krijgen. Deze wordt uitgegeven door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied.