Wij zijn Wijnand en Fannie en ons zoontje Mike.

Een passie voor honden, met in het bijzonder voor de rottweiler.

Sinds 1998 hebben wij rottweilers.

In 2010 hebben wij Cosy aangekocht vanuit Duitsland. Zij is de stammoeder van de kennel.

Wij fokken op gezondheid, karakter en uiterlijk. Wij zien graag een werkhond die de juiste driften beschikt, maar zich ook prima aanpast in een gezinssituatie.

Onze honden leven bij ons in huis. Ze maken deel uit van het gezin.

 

 

Wij wonen in een klein dorp (gem. 2000 inw.) Milheeze. Milheeze grenst aan een groot bosgebied De Stippelberg en Landgoed Nederheide. Bijna dagelijks maken wij een wandeling in dit mooie bosgebied. Daar komt ook onze kennelnaam vandaan Vom Hause Waldblick.

 

Wij hebben momenteel drie teven. Fannie traint wekelijks met onze honden o.a. in Duitsland.

Ook hebben wij een paard, onze pups zullen ook met hem en zijn weidemaatje kennis maken.

 

Ik heb mij erg verdiept in het gedrag van honden. Jarenlang heb ik een bestuursfunctie bekleed bij een kynologenvereniging en daar mijn instructeursdiploma behaald. Jaarlijks volg ik diverse kynologische workshops/lezingen/seminars om van de noviteiten op de hoogte te blijven. Inmiddels ben ik erkend kynologisch instructeur van de Raad van Beheer.

In 2016 heb ik mijn KK1 diploma behaald.

De pups die bij ons geboren worden groeien op in ons gezin, samen met ons kindje Mike zorgen wij voor een goede sociale basis.

De pups worden gesocialiseerd volgens de nieuwste inzichten. We habitueren ze met andere dieren die we in de omgeving tegen kunnen komen. De pups worden gesocialiseerd met kinderen, sowieso al 24/7 met ons eigen kindje, maar ook met diverse bezoekjes aan het kinderdagverblijf en bij de basisschool.

De geluiden in en om het huis krijgen ze ook volop mee, zelfs de geluiden van luidruchtige antieke tractoren, geluiden in de werkplaats etc. Ze gaan er mee op uit in de bolderkar zodat ze aan de geluiden van auto's en dergelijke kunnen wennen. Het is heel goed een pup zoveel mogelijk "prikkels" zoals we die dan noemen aan te reiken, maar wel met mate. Soms samen, soms alleen, we kijken wat ze aangeven en wat ze nodig hebben, ze leren dan ook voor later om heel snel nieuwe dingetjes die ze in hun leven tegen komen te verwerken en zich zo als een stabiele rottweiler te ontwikkelen.

Er komen veel volwassenen en kinderen de pups knuffelen en er mee spelen. Bezoek proberen we zoveel mogelijk te spreiden, zodat de pups en moeder ook hun rust krijgen en het allemaal kunnen verwerken.

 

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Rottweiler Club (NRC) en fokken uitsluitend volgens de regels van de NRC en al onze pups zullen ook een FCI Stamboom krijgen. Deze wordt uitgegeven door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied.

*copyright 2020 by Vom Hause Waldblick*