In december 2019 is Ayka gedekt door Pablo von der Bleichstrasse.

De dracht is bevestigd middels een echo en we verwachten een groter nest.

Flyer1

 

 

Bij ons leven de honden in huis. Ook de puppen worden in de woonkamer geboren. De teef verzorgd haar puppen direct na de geboorte. Ook eet zij de nageboortes op wat er weer voor zorgt dat zij heel veel voedingsstoffen binnen krijgt om rijke melk aan te maken. Wij laten dit natuurlijke proces zijn gang gaan.

Wat leuk is om te vermelden; bij een groot nest zie je dat de puppen zichzelf in groepen verdelen om in groepen te gaan drinken, zodat elke pup de kans krijgt voldoende melk binnen te krijgen en dat de melkgift optimaal gestimuleerd wordt. Na een 1,5 a 2 weken is het voor een teef erg zwaar om een groot nest alleen te voeden. Is bijvoeding nodig dan kiezen wij voor Farmfood nr 1 pupmelk op basis van geitenmelk aangevuld met vitamines en mineralen.

 

De eerste paar weken ontvangen wij geen bezoek, dit om zoveel mogelijk rust te behouden wat ten goede komt van de puppen.

Daarna ontvangen wij veel bezoek (na ca 3 weken) en gaan we er ook op uit (vanaf ong. 4 weken).

De puppen verhuizen na ong 3 weken naar de keuken, daar is het meeste te beleven. Regelmatig lopen ze los door het huis, en kunnen vanuit de keuken ook lekker naar buiten gaan spelen en ontdekken. Ook zorgen wij voor extra prikkels in de vorm van beeld en geluid.

Wij vinden het belangrijk dat de puppen in huiselijke kring opgroeien. 

De maatschappij is veeleisend en daar dien je op in te spelen. Regelmatig volg ik ook workshops, lezingen, cursussen, opleidingen om zoveel mogelijk kennis op te doen en deze weer om te kunnen zetten in optimale verzorging en socialisatie van de puppen.

Ook als de puppen afgespeend moeten worden (is langzaam omschakelen van borstvoeding naar vaster voedsel) blijft de moeder bij de puppen. Wij vinden het belangrijk dat de moederhond bij haar puppen kan zijn totdat zij naar hun nieuwe huisje vertrekken. Er is niemand die de puppen beter kan opvoeden in het nest als hun eigen moeder. 

Vaak krijgen we de vraag of er al veel reserveringen zijn. En op welke plaats men dan staat voor een reu of teef. Wij werken niet met plaatsen. Het is niet wie het eerst komt die het eerst maalt.

Nee wij proberen zoveel mogelijk te achterhalen wat de behoeftes zijn van nieuwe eigenaren, wat verwachten ze? Wat willen ze met de hond gaan doen? Hoe is de gezinssituatie? Hoe woont men? Hoeveel tijd kan men met de hond doorbrengen? Wat is de ervaring op het gebied van het houden van een hond? etc etc. Als dat allemaal helder is kunnen wij een geschikte pup of een paar geschikte puppen aanwijzen die het best bij de nieuwe eigenaren passen en dan is het helemaal niet belangrijk of u als eerste of als laatste zich gemeld heeft voor een pup uit het nest. Wij zien liever dat u klein woont en heel veel tijd voor uw hond heeft zijn leven lang, dan dat u heel veel ruimte heeft en de hond zijn gang maar laat gaan.

Wij vinden het ook heel leuk om contact te houden met de nieuwe baasjes, te horen hoe het gaat, hoe ze zich ontwikkelen en vinden het ook heel leuk om regelmatig foto's te ontvangen.

Onze teven hebben gedragstesten doorstaan, goede HD en ED uitslagen en zijn getest op JLPP! Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Rottweiler Club en bij de ADRK (Duitse rottweilerclub). Wij fokken volgens het verenigingsfokreglement van de Nederlandse Rottweiler Club. Onze puppen krijgen nestcontrole van de Nederlandse Rottweiler Club en worden gechipt door de Raad van Beheer. Ook wordt er DNA afgenomen van de puppen waaraan wordt getest of ze de nakomelingen zijn van de teef en reu die zijn opgegeven. U bent er dus zeker van dat u een pup van deze ouderdieren ontvangt. 

Onze kennel is erkend door de Raad van Beheer.

 

Staat onze visie en werkwijze je aan? Neem dan gerust contact met ons op.

0622-468 251

info@vomhausewaldblick.com