Bij ons leven de honden in huis. Ook de puppen worden in de woonkamer geboren. De puppen worden door Cosy eerst schoon/droog gelikt, waarna ze gelijk gewogen worden om weer direct bij mama te gaan drinken. Ook eet Cosy alle nageboortes op, wij gooien niets weg. In de nageboortes zit belangrijke voeding voor Cosy en voor de puppen. En waarom iets weggooien waarvan de natuur bedoelt heeft te hergebruiken? Het zorgt er tevens voor dat Cosy rijke melk kan aanmaken voor haar puppen. 

Wat leuk is om te vermelden; bij een groot nest zie je dat de puppen zichzelf in groepen verdelen om in groepen te gaan drinken, zodat elke pup de kans krijgt voldoende melk binnen te krijgen en dat de melkgift optimaal gestimuleerd wordt. Na een 1,5 a 2 weken is het voor een teef erg zwaar om een groot nest alleen te voeden. Is bijvoeding nodig dan kiezen wij voor verse rauwe geitenmelk, welke wij bijna dagelijks vers halen bij de geitenboer om de hoek. Geitenmelk sluit het meest aan bij de rijke hondenmelk. De fabrieksmelk gebruiken wij niet.

 

De eerste paar weken ontvangen wij geen bezoek, dit om zoveel mogelijk rust te behouden wat ten goede komt van de puppen.

Daarna ontvangen wij veel bezoek (na 2,5 weken) en gaan we er ook op uit (vanaf ong. 3,5 a 4 weken).

De puppen verhuizen na ong 2,5 weken naar de keuken, daar is het meeste te beleven. Regelmatig lopen ze los door het huis, en kunnen vanuit de keuken ook lekker naar buiten gaan spelen en ontdekken. Ook zorgen wij voor extra prikkels in de vorm van beeld en geluid.

Wij vinden het belangrijk dat de puppen in huiselijke kring opgroeien. Bij ons is het geen fokbedrijf, waar de honden apart van het woonhuis worden gehouden en in kennels leven. Nope, ze zijn daar waar ze graag zijn, bij ons!

De maatschappij is veeleisend en daar dien je op in te spelen. Regelmatig volg ik ook workshops, lezingen, cursussen, opleidingen om zoveel mogelijk kennis op te doen en deze weer om te kunnen zetten in optimale verzorging en socialisatie van de puppen.

Ook als de puppen gespeend moeten worden (is langzaam omschakelen van borstvoeding naar vaster voedsel) blijft de moeder bij de puppen. Cosy krijgt dan een T-shirt aan die haar tepels bedekt. Zo kan ze toch heerlijk met haar kroost spelen en hen vanalles leren zonder de tandjes van de puppen om haar tepels te krijgen. Wij vinden het belangrijk dat de moederhond bij haar puppen kan zijn totdat zij naar hun nieuwe huisje vertrekken. Er is niemand die de puppen beter kan opvoeden in het nest als hun eigen moeder. 

Vaak krijgen we de vraag of er al veel reserveringen zijn. En op welke plaats men dan staat voor een reu of teef. Wij werken niet met plaatsen. Het is niet wie het eerst komt die het eerst maalt.

Nee wij proberen zoveel mogelijk te achterhalen wat de behoeftes zijn van nieuwe eigenaren, wat verwachten ze? Wat willen ze met de hond gaan doen? Hoe is de gezinssituatie? Hoe woont men? Hoeveel tijd kan men met de hond doorbrengen? Wat is de ervaring op het gebied van het houden van een hond? etc etc. Als dat allemaal helder is kunnen wij een geschikte pup of een paar geschikte puppen aanwijzen die het best bij de nieuwe eigenaren passen en dan is het helemaal niet belangrijk of u als eerste of als laatste zich gemeld heeft voor een pup uit het nest. Wij zien liever dat u klein woont en heel veel tijd voor uw hond heeft zijn leven lang, dan dat u heel veel ruimte heeft en de hond zijn gang maar laat gaan.

Wij vinden het ook heel leuk om contact te houden met de nieuwe baasjes, te horen hoe het gaat, hoe ze zich ontwikkelen en vinden het ook heel leuk om regelmatig foto's te ontvangen.

Cosy heeft gedragstesten doorstaan, heeft super HD en ED uitslagen en is JLPP Vrij! Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Rottweiler Club en bij de ADRK (Duitse rottweilerclub). Wij fokken volgens het verenigingsfokreglement van de Nederlandse Rottweiler Club. Onze puppen krijgen nestcontrole van de Nederlandse Rottweiler Club en worden gechipt door de Raad van Beheer. Ook wordt er DNA afgenomen van de puppen waaraan wordt getest of ze de nakomelingen zijn van de teef en reu die zijn opgegeven. U bent er dus zeker van dat u een pup van deze ouderdieren ontvangt. 

Onze kennel is erkend door de Raad van Beheer.

 

Staat onze visie en werkwijze je aan? Neem dan gerust contact met ons op.

0622-468 251

info@vomhausewaldblick.com